Kriza e gazit në Europë, cili është roli dhe përfshirja e Rusisë?

Kur Vladimir Putin sinjalizoi javën e kaluar se Rusia mund të jetë e gatshme të ndihmojë për lehtësimin e krizës së energjisë në Europë, tregjet morën frymë më lirshëm. Rusia është furnizuesi më i madh me gaz natyror në Bashkimin Europian, dhe ka fuqinë të përmbysë situatën. Megjithatë nuk ka të dhëna se Rusia i ka rritur furnizimet që prej fjalimit të putin.

Rusia thotë se i është përmbajtur kontratave afat-gjata por ekspertët pyesin përse vendi nuk po përfiton nga çmimet aktuale për të depërtuar më shumë në tregun europian.