Kriza e paralajmëruar nga Rama, Dritan Shano: Çmimin e energjisë s’e vendos kryeministri, alarmi për tjetër arsye

“Ne nuk kemi një krizë energjetike, por situatën tonë të përhershme, ka apo nuk ka reshje. Ai që lëviz çmimin e energjisë për konsumatorin është ERE dhe jo kryeministri, aq më pak nëpërmjet një konference për shtyp. Më shumë sesa një krizë energjetike, kjo është një krizë menaxhimi. Kjo ka të bëjë drejtpërdrejtë me njerëzit e emëruar nga qeveria në bordet e kompanive publike. Shumë shpesh, ata njerëz nuk kanë asnjë lidhje me menaxhimin. Nuk ka një krizë energjetike sa i përket Shqipërisë. Kriza në botë ka prekur ato shtete që bazojnë prodhimin e energjisë elektrike përmes gazit. Këto mallra kanë njohur një rritje të madhe që kanë shtyrë edhe rritjen e çmimit të energjisë. Ne do të përballemi me këtë rritje kur të importojmë”.