Kriza e urisë prek 45 milionë njerëz, OKB: Konfliktet dhe Covid-19 rënduan situatën

Publikuar më: 9/11/2021, ora 10:20

Kriza e urisë prek 45 milionë njerëz, OKB: Konfliktet dhe Covid-19 rënduan situatën

Publikuar më: 9/11/2021, ora 10:20

Numri i njerëzve që ndodhen në prag të urisë në 43 vende, është rritur në 45 milionë, nga 42 që ishin vitin e kaluar. Njoftimi i zymtë vjen nga Programi Botëror i Ushqimit që paralajmëron se kriza e urisë po rëndohet në të gjithë botën. Sipas Agjencisë së Kombeve të Bashkuara, rritja i faturohet kryesisht krizës në Afganistan ku 3 milionë njerëz të tjerë përballen më zinë e bukës.

Kriza e urisë prek 45 milionë njerëz, OKB: Konfliktet dhe Covid-19 rënduan situatën

Publikuar më: 9/11/2021, ora 10:20

Numri i njerëzve që ndodhen në prag të urisë në 43 vende, është rritur në 45 milionë, nga 42 që ishin vitin e kaluar. Njoftimi i zymtë vjen nga Programi Botëror i Ushqimit që paralajmëron se kriza e urisë po rëndohet në të gjithë botën. Sipas Agjencisë së Kombeve të Bashkuara, rritja i faturohet kryesisht krizës në Afganistan ku 3 milionë njerëz të tjerë përballen më zinë e bukës.