Kriza energjetike, në rast importi do të përballemi me çmime të larta në bursa

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:19

Kriza energjetike, në rast importi do të përballemi me çmime të larta në bursa

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:19

Një vit i vështirë hidrik për Shqipërinë do të thotë miliona euro humbje për arkat e kompanive publike të energjisë. Kjo veçanërisht në kushtet, kur për vitin 2022 pritet të vazhdojnë çmimet e larta në tregun ndërkombëtar energjetik dhe Shqipëria do të jetë e detyruar të importojë energji për të plotësuar nevojat e brendshme. Eksperti i energjisë, Lorenc Gordani, pohon se krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë çmimet në treg aktualisht janë disa herë më të larta.

Kriza energjetike, në rast importi do të përballemi me çmime të larta në bursa

Publikuar më: 10/1/2022, ora 16:19

Një vit i vështirë hidrik për Shqipërinë do të thotë miliona euro humbje për arkat e kompanive publike të energjisë. Kjo veçanërisht në kushtet, kur për vitin 2022 pritet të vazhdojnë çmimet e larta në tregun ndërkombëtar energjetik dhe Shqipëria do të jetë e detyruar të importojë energji për të plotësuar nevojat e brendshme. Eksperti i energjisë, Lorenc Gordani, pohon se krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë çmimet në treg aktualisht janë disa herë më të larta.