Krizë konsumi në horizont, shkak çmimet dhe emigracioni, dëmtohen bizneset dhe buxheti i shtetit

Publikuar më: 16/1/2023, ora 17:27

Krizë konsumi në horizont, shkak çmimet dhe emigracioni, dëmtohen bizneset dhe buxheti i shtetit

Publikuar më: 16/1/2023, ora 17:27

Shqipëria, ashtu si një pjesë e mirë e botës rrezikohet nga një krizë konsumi këtë vit. E veçanta është se tkurrja e shpenzimeve në vend pritet të jetë më e theksuar. Faktorët janë disa: ato lidhen kryesisht me emigracionin, rritjen me disa herë të normës bazë të interesit për lekun, inflacionin në nivele rekord e mbi të gjitha, me të ardhurat e disponueshme ndër më të ulëtat në Rajon, Europë e më gjerë.

Krizë konsumi në horizont, shkak çmimet dhe emigracioni, dëmtohen bizneset dhe buxheti i shtetit

Publikuar më: 16/1/2023, ora 17:27

Shqipëria, ashtu si një pjesë e mirë e botës rrezikohet nga një krizë konsumi këtë vit. E veçanta është se tkurrja e shpenzimeve në vend pritet të jetë më e theksuar. Faktorët janë disa: ato lidhen kryesisht me emigracionin, rritjen me disa herë të normës bazë të interesit për lekun, inflacionin në nivele rekord e mbi të gjitha, me të ardhurat e disponueshme ndër më të ulëtat në Rajon, Europë e më gjerë.