Kronologjia e një epidemie, plani i ri për emigracionin në Britani dhe zgjedhjet në SHBA

Vit i ri, epidemi e re. 2020-a e gjeti botën, përballë një krize të re shëndetësore. Skenari është i njohur; një virus misterioz shfaqet nga hiçi, nuk ka kurë dhe as vaksinë. Edhe origjina e virusit nuk është e pazakonte; si në rastin e epidemive të SARS apo mers, Kina me rreth 1.4 miliardë banorë u bë vatra e virusit të ri që në më pak se 2 muaj, i mori jetën mbi 2100 personave dhe infektoi rreth 75 mijë të tjerë. Ishte e parashikueshme përhapja e tij e shpejtë përmes qarkullimit ajror, ashtu si dëmet e mëdha ne ekonomi dhe impakti i madh social. Ajo që ndryshoi këtë herë, ishte mobilizimi… Bota, e mësuar më realitetin e ri të bashkëjetesës me pathogjenë gjithmonë e më të rrezikshëm, është me vigjilente dhe më e përgatitur për të reaguar.