Kundërofensiva në lindje, ukrainasit për rusët: Ata jetonin si derra, na kanë torturuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 17:01

Kundërofensiva në lindje, ukrainasit për rusët: Ata jetonin si derra, na kanë torturuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 17:01

Pas avancimeve të mëdha në lindje, ushtria ukrainase tashmë po synon ta vazhdojë kundërofensivën kundër trupave të Rusisë edhe në rajonin e Donbasit. Kreu në ekzil i Luhansk, Serhiy Hayday, pretendon se forcat e Kievit kanë arritur një pikë strategjike në qytetin e Lyman. Kjo zonë ra në duart e pushtuesve në fund të majit dhe ndodhet vetëm 50 kilometra larg nga Donjeckut, kryeqendra e republikës së vetëshpallur me të njëjtin emër.

Kundërofensiva në lindje, ukrainasit për rusët: Ata jetonin si derra, na kanë torturuar

Publikuar më: 14/9/2022, ora 17:01

Pas avancimeve të mëdha në lindje, ushtria ukrainase tashmë po synon ta vazhdojë kundërofensivën kundër trupave të Rusisë edhe në rajonin e Donbasit. Kreu në ekzil i Luhansk, Serhiy Hayday, pretendon se forcat e Kievit kanë arritur një pikë strategjike në qytetin e Lyman. Kjo zonë ra në duart e pushtuesve në fund të majit dhe ndodhet vetëm 50 kilometra larg nga Donjeckut, kryeqendra e republikës së vetëshpallur me të njëjtin emër.