Kush do të përfitojë nga të ardhurat nga rritja e çmimeve?

Publikuar më: 7/12/2022, ora 22:26

Kush do të përfitojë nga të ardhurat nga rritja e çmimeve?

Publikuar më: 7/12/2022, ora 22:26

Rritja e çmimeve është shoqëruar me më shumë të ardhura në buxhetin e shtetit, çka i ka dhënë mundësi qeverisë që të rishikojë buxhetin e këtij viti. Ndryshe nga sa ka ndodhur vitet e fundit, kur buxheti është riparë në rënie, këtë vit, qeveria do të rishpërndajë rreth 5 miliardë lekë të ardhura shtesë, por edhe fonde nga projektet e parealizuara drejt atyre me ecuri më të shpejtë. Por teksa qytetarët kanë paguar më shumë për mallrat dhe shërbimet, të prekur drejtpërdrejtë nga shtrenjtimi i çmimeve, sa do të marrin mbrapsht? Kush do të përfitojë nga të ardhurat e krijuara nga rritja e çmimeve? Sa janë ndihmuar ata përballë krizës së çmimeve? Për këtë u diskutua mbrëmjen e së mërkurës në A2 Business nga Aurora Sulçe.

Kush do të përfitojë nga të ardhurat nga rritja e çmimeve?

Publikuar më: 7/12/2022, ora 22:26

Rritja e çmimeve është shoqëruar me më shumë të ardhura në buxhetin e shtetit, çka i ka dhënë mundësi qeverisë që të rishikojë buxhetin e këtij viti. Ndryshe nga sa ka ndodhur vitet e fundit, kur buxheti është riparë në rënie, këtë vit, qeveria do të rishpërndajë rreth 5 miliardë lekë të ardhura shtesë, por edhe fonde nga projektet e parealizuara drejt atyre me ecuri më të shpejtë. Por teksa qytetarët kanë paguar më shumë për mallrat dhe shërbimet, të prekur drejtpërdrejtë nga shtrenjtimi i çmimeve, sa do të marrin mbrapsht? Kush do të përfitojë nga të ardhurat e krijuara nga rritja e çmimeve? Sa janë ndihmuar ata përballë krizës së çmimeve? Për këtë u diskutua mbrëmjen e së mërkurës në A2 Business nga Aurora Sulçe.