Kush është Olaf Scholz? Avokati që shpëtoi ekonomitë e BE gjatë pandemisë

Publikuar më: 8/12/2021, ora 15:04

Kush është Olaf Scholz? Avokati që shpëtoi ekonomitë e BE gjatë pandemisë

Publikuar më: 8/12/2021, ora 15:04

Është politikani i katërt nga radhët e Social Demokratëve që drejton Gjermaninë, pas Willy Brandt, Helmut Schmidt dhe Gerhard Schroeder. Bëhet fjalë për 63-vjeçarin, Olaf Scholz, tashmë dhe kancelar i vendit. Në politikë është futur që në vitin 1970, si aktivist në partinë socialdemokrate. Anëtar i Bundestagut u bë për herë të parë në vitin 1998. Gjatë karrierës ka qenë edhe kryetar i bashkisë së Hamburgut. Me profesion është avokat, i specializuar në fushën e ligjeve të punësimit.

Kush është Olaf Scholz? Avokati që shpëtoi ekonomitë e BE gjatë pandemisë

Publikuar më: 8/12/2021, ora 15:04

Është politikani i katërt nga radhët e Social Demokratëve që drejton Gjermaninë, pas Willy Brandt, Helmut Schmidt dhe Gerhard Schroeder. Bëhet fjalë për 63-vjeçarin, Olaf Scholz, tashmë dhe kancelar i vendit. Në politikë është futur që në vitin 1970, si aktivist në partinë socialdemokrate. Anëtar i Bundestagut u bë për herë të parë në vitin 1998. Gjatë karrierës ka qenë edhe kryetar i bashkisë së Hamburgut. Me profesion është avokat, i specializuar në fushën e ligjeve të punësimit.