“Kushtet i kemi plotësuar”, Kosova do aplikojë këtë vit për statusin kandidat nga BE

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:22

“Kushtet i kemi plotësuar”, Kosova do aplikojë këtë vit për statusin kandidat nga BE

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:22

Brenda këtij viti, Kosova do të aplikojë për të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Europian. Konfirmimin e bëri zëvendëskryeministrja dhe njëkohësisht ministrja e jashtme, Donika Gërvalla. Ajo shtoi se me plotësimin e pjesës më të madhe të Marrëveshjes për Stabilizim Asociim, Kosova plotëson parakushtin themelor të aplikimit për statusin e vendit kandidat.

“Kushtet i kemi plotësuar”, Kosova do aplikojë këtë vit për statusin kandidat nga BE

Publikuar më: 26/7/2022, ora 15:22

Brenda këtij viti, Kosova do të aplikojë për të marrë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Europian. Konfirmimin e bëri zëvendëskryeministrja dhe njëkohësisht ministrja e jashtme, Donika Gërvalla. Ajo shtoi se me plotësimin e pjesës më të madhe të Marrëveshjes për Stabilizim Asociim, Kosova plotëson parakushtin themelor të aplikimit për statusin e vendit kandidat.