Largimi i të miturve nga shtëpitë, fenomen shqetësues – A2

Largimi i të miturve nga shtëpitë, fenomen shqetësues

Pas gjetjes së dy binjakeve që u larguan me dëshirë nga banesa e tyre një tjetër rast u regjistrua në Tiranë. Motër e vëlla, përkatësisht 16 dhe 7 vjeç, u larguan nga shtëpia në zonën e Kodrës së Priftit, pa lajmëruar prindërit.

Prindërit nga ana tjetër ishin alarmuar pasi e reja nuk kishte kontaktuar me ta ndërsa policia arriti t’i gjente 24 orë më pas, atë së bashku me të vëllain. Gjatë deklarimit në polici, ajo tha se iku nga banesa për të takuar një mikun e saj.

Edhe rasti i dy binjakeve alarmoi policinë pasi dy 13-vjeçaret ishin larguar pa asnjë gjurmë. Ndonëse ata thanë që ishin nisur drejt të afërmeve të tyre në zonën e Kamzës, policia i gjeti në zonën e Kamzës, duke bërë xhiro me biçikletat e Bashkisë.

Sipas psikologeve raste të tilla vijnë nga disa faktorë.

Shkarkoni aplikacionin e A2