Legalizimi i kanabisit mjekësor, çfarë mësojmë nga shembulli i Maqedonisë së Veriut?

Në vitin 2016, Maqedonia e Veriut i dha dritën jeshile prodhimit të kanabisit mjekësor. Parashikimet ishin deri në 100 milionë euro në vit për arkën e shtetit. Por, edhe gjenerimi i vendeve të punës, çka do të kishte impakt të drejtpërdrejtë në xhepat e qytetarëve dhe ekonominë e përgjithshme.