Liderët botërore në Romë, klima dhe pandemia në fokus të samitit të G20

Publikuar më: 30/10/2021, ora 21:50

Liderët botërore në Romë, klima dhe pandemia në fokus të samitit të G20

Publikuar më: 30/10/2021, ora 21:50

Ndryshimet klimatike dhe Covid-19 janë në krye të agjendës së samitit të G20-tës që po mbahet në Itali. Është hera e parë që liderët e 19 vendeve më të industrializuara dhe Bashkimit Europian, takohen ballë për ballë që prej shpërthimit të pandemisë. Megjithatë, presidenti kinez Xi Jinping dhe ai rus Vladimir Putin nuk do të jenë në Romë për samitin, duke zgjedhur të marrin pjesë virtualisht.

Liderët botërore në Romë, klima dhe pandemia në fokus të samitit të G20

Publikuar më: 30/10/2021, ora 21:50

Ndryshimet klimatike dhe Covid-19 janë në krye të agjendës së samitit të G20-tës që po mbahet në Itali. Është hera e parë që liderët e 19 vendeve më të industrializuara dhe Bashkimit Europian, takohen ballë për ballë që prej shpërthimit të pandemisë. Megjithatë, presidenti kinez Xi Jinping dhe ai rus Vladimir Putin nuk do të jenë në Romë për samitin, duke zgjedhur të marrin pjesë virtualisht.