Liderët e BE, letër vendeve anëtare: Të hapen negociatat për Shqipërinë

Të hapen negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Kjo është kërkesa e krerëve të Bashkimit Europian, dërguar të gjitha shteteve anëtare. Në një letër të përbashkët, të firmosur nga Presidentja e zgjedhur e Komisionit Europian, Ursula Von Der Leyen, Presidenti në largim i KE, Jean Claude Juncke, Presidenti i Parlamentit Europian, David Sassoli dhe presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, e konsiderojnë këtë një zgjedhje strategjike dhe një test për aftësitë e Unionit për të mbajtur premtimet e dhëna. Krerët e BE-së theksojnë se Tirana dhe Shkupi kanë përmbushur kushtet për çeljen e negociatave.