“Lojërat” politike me shifrat e vendeve të punës – A2 Business – 10/03/2021

Publikuar më: 10/3/2021, ora 22:04

“Lojërat” politike me shifrat e vendeve të punës – A2 Business – 10/03/2021

Publikuar më: 10/3/2021, ora 22:04

Krijimi i vendeve të reja të punës është një ndër premtimet kryesore që partitë politike bëjnë në fushata elektorale. Kujtojmë shifrën e bujshme të 300 mijë vendeve të reja të punës të premtuara nga socialistët në 2013-ën atëherë në opozitë dhe tani edhe shifrën e 110 mijë vendeve të reja të punës, zotim i demokratëve që synojnë rotacionin politik më 25 prill. Por përtej populizmit që përfaqëson premtimi për punësim, sa reale janë shifrat që sjellin partitë? Ndiqni A2 Business, me të ftuar: Besart Kadia, zv.ministër i Financave Zana Guxholli, eksperte për ekonominë Petrit Ago, përfaqësues i biznesit Kastriot Sulka, hartues i programit të PD për punësimin Elton Haxhi, ish.zv.ministër i Financave.

“Lojërat” politike me shifrat e vendeve të punës – A2 Business – 10/03/2021

Publikuar më: 10/3/2021, ora 22:04

Krijimi i vendeve të reja të punës është një ndër premtimet kryesore që partitë politike bëjnë në fushata elektorale. Kujtojmë shifrën e bujshme të 300 mijë vendeve të reja të punës të premtuara nga socialistët në 2013-ën atëherë në opozitë dhe tani edhe shifrën e 110 mijë vendeve të reja të punës, zotim i demokratëve që synojnë rotacionin politik më 25 prill. Por përtej populizmit që përfaqëson premtimi për punësim, sa reale janë shifrat që sjellin partitë? Ndiqni A2 Business, me të ftuar: Besart Kadia, zv.ministër i Financave Zana Guxholli, eksperte për ekonominë Petrit Ago, përfaqësues i biznesit Kastriot Sulka, hartues i programit të PD për punësimin Elton Haxhi, ish.zv.ministër i Financave.