Lojërat popullore dhe ritet

Publikuar më: 26/7/2022, ora 09:48

Lojërat popullore dhe ritet

Publikuar më: 26/7/2022, ora 09:48

Edicioni i parë i Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar të Lojërave Popullore dhe Riteve u mbajt përgjatë datave 14 dhe 15 korrik në qytetin e Bilishtit. 10 grupe nga mbarë vendi konkurruan mes tyre dhe u vlerësuan nga një juri profesioniste, e përbërë nga Hidajet Horta, Avni Ndreu dhe Minella Kureta. Porfesor Kureta, mjeshtër i madh, është ishte i ftuar në Dita Jonë për të folur për rëndësinë e ruajtjes së traditës folklorike.

Lojërat popullore dhe ritet

Publikuar më: 26/7/2022, ora 09:48

Edicioni i parë i Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar të Lojërave Popullore dhe Riteve u mbajt përgjatë datave 14 dhe 15 korrik në qytetin e Bilishtit. 10 grupe nga mbarë vendi konkurruan mes tyre dhe u vlerësuan nga një juri profesioniste, e përbërë nga Hidajet Horta, Avni Ndreu dhe Minella Kureta. Porfesor Kureta, mjeshtër i madh, është ishte i ftuar në Dita Jonë për të folur për rëndësinë e ruajtjes së traditës folklorike.