“London Bridge” dhe “Unicorn”, dy protokolle për vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II

Publikuar më: 9/9/2022, ora 09:43

“London Bridge” dhe “Unicorn”, dy protokolle për vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II

Publikuar më: 9/9/2022, ora 09:43

“London Bridge is down”. Kjo ishte fraza e koduar e thënë nga Pallati Buckingham për të dhënë njoftimin e trishtë të ndarjes nga jeta të Mbretëreshës Elizabeth II. Nga ky moment nisi zbatimi i operacionit të quajtur “London Bridge”, një procedurë e përpiktë, e përpiluar fillimisht në vitin 1960 dhe përditësuar vit pas viti, që përfundon vetëm me funeralin shtetëror, pas 10 ditëve të zisë kombëtare.

“London Bridge” dhe “Unicorn”, dy protokolle për vdekjen e Mbretëreshës Elizabeth II

Publikuar më: 9/9/2022, ora 09:43

“London Bridge is down”. Kjo ishte fraza e koduar e thënë nga Pallati Buckingham për të dhënë njoftimin e trishtë të ndarjes nga jeta të Mbretëreshës Elizabeth II. Nga ky moment nisi zbatimi i operacionit të quajtur “London Bridge”, një procedurë e përpiktë, e përpiluar fillimisht në vitin 1960 dhe përditësuar vit pas viti, që përfundon vetëm me funeralin shtetëror, pas 10 ditëve të zisë kombëtare.