“Lufta e harruar”, 1,5 milionë kundër superfuqisë ruse

Çeçenia, republika e vogël me shumicë myslimane në Kaukazin Verior të Rusisë, përgjatë dy dekadave të shkuara ka qenë skenë e 2 konflikteve të përgjakshme, mes rebelëve separatistë dhe qeverisë ruse. Sot quhet si “Lufta e harruar”, por veç e harruar nuk mund të jetë.

Populli i vogël, me më pak se 1,5 milionë banorë, është lënë në mëshirë të fatit. Emancipimi, përparimi edhe ekonomik përveçse social-kulturor, është i pamundur. Jetesa në Çeçeni ka mbetur në vend-numëro. Për ata banorë, duket se vitet kanë mbetur në vend.

Ndiqni episodin e radhës të emisionit “Dëshmi” në A2.