Lufta në Ukrainë në pikë kritike, Stoltenberg: Më shumë armatime të rënda, forcojmë kahun lindor

Publikuar më: 15/6/2022, ora 12:44

Lufta në Ukrainë në pikë kritike, Stoltenberg: Më shumë armatime të rënda, forcojmë kahun lindor

Publikuar më: 15/6/2022, ora 12:44

Ukraina ka nevojë për më shumë armatime të rënda. Kështu tha Sekretari i përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg pas një takimi me liderët e Holandës, Danimarkës, Polonisë, Letonisë, Rumanisë dhe Belgjikës. Në prag të samitit të NATO-s që do mbahet në fund të qershorit në Madrid, Stoltenberg u shpreh se pavarësisht mbështetjes së koordinuar që aleanca i ka dhënë Ukrainës në më shumë se tre muaj luftë, kërkesat e Kievit për më shumë armatime janë rritur javët e fundit, pasi forcat janë në disavantazh kundrejt ushtrise ruse ne lindje të vendit.

Lufta në Ukrainë në pikë kritike, Stoltenberg: Më shumë armatime të rënda, forcojmë kahun lindor

Publikuar më: 15/6/2022, ora 12:44

Ukraina ka nevojë për më shumë armatime të rënda. Kështu tha Sekretari i përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg pas një takimi me liderët e Holandës, Danimarkës, Polonisë, Letonisë, Rumanisë dhe Belgjikës. Në prag të samitit të NATO-s që do mbahet në fund të qershorit në Madrid, Stoltenberg u shpreh se pavarësisht mbështetjes së koordinuar që aleanca i ka dhënë Ukrainës në më shumë se tre muaj luftë, kërkesat e Kievit për më shumë armatime janë rritur javët e fundit, pasi forcat janë në disavantazh kundrejt ushtrise ruse ne lindje të vendit.