“Luftën bërthamore nuk e fiton askush”. Superfuqitë angazhohen për një të ardhme pa armë

Publikuar më: 4/1/2022, ora 15:49

“Luftën bërthamore nuk e fiton askush”. Superfuqitë angazhohen për një të ardhme pa armë

Publikuar më: 4/1/2022, ora 15:49

“Një luftë bërthamore nuk mund të fitohet dhe nuk duhet të zhvillohet kurrë”. Është ky premtimi i pesë më të mëdhenjve të Tokës, të cilët, në një deklaratë të rrallë të përbashkët, konfirmojnë angazhimin e famshëm solemn të njoftuar nga Ronald Reagan dhe Michail Gorbaçov në vitin 1985, kur dy liderët i dhanë fund Luftës së Ftohtë duke hedhur bazat e ridimensionimit të arsenaleve të Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik të atëhershëm.

“Luftën bërthamore nuk e fiton askush”. Superfuqitë angazhohen për një të ardhme pa armë

Publikuar më: 4/1/2022, ora 15:49

“Një luftë bërthamore nuk mund të fitohet dhe nuk duhet të zhvillohet kurrë”. Është ky premtimi i pesë më të mëdhenjve të Tokës, të cilët, në një deklaratë të rrallë të përbashkët, konfirmojnë angazhimin e famshëm solemn të njoftuar nga Ronald Reagan dhe Michail Gorbaçov në vitin 1985, kur dy liderët i dhanë fund Luftës së Ftohtë duke hedhur bazat e ridimensionimit të arsenaleve të Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik të atëhershëm.