Luftërat e SHBA nga viti 2001 kanë shkaktuar 37 milionë refugjatë

Tetë luftërat më të dhunshme, në të cilat Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë marrë pjesë apo në operacionet që ajo vetë ka nisur, kanë krijuar në mbarë botën, së paku 37 milionë refugjatë që prej vitit 2001. Kjo sipas një raporti të ri të hartuar nga Universitetit “Brown” të titulluar Projekti “Kostot e Luftës”. Raporti është hartuar duke nisur pas sulmeve të 11 shtatorit në Kullat Binjake dhe zhvendosjes së popullsive, në zonat që hynë në luftë me Amerikën.