Lulet e ftohta të shkurtit, dokumentet që rrëfejnë zhvillimet që sollën pluralizmin në Shqipëri

Publikuar më: 8/12/2021, ora 16:38

Lulet e ftohta të shkurtit, dokumentet që rrëfejnë zhvillimet që sollën pluralizmin në Shqipëri

Publikuar më: 8/12/2021, ora 16:38

Arkivi i Shtetit sjell dokumente që pasqyrojnë ngjarjet kryesore politike dhe sociale të vitit 1990 që kulmuan me lëvizjen e 8 dhjetorit. Në një ekspozitë në sheshin kryesor të kryeqytetit publikohen për herë të parë disa dokumente të deklasifikuara kohët e fundit. Gazetarja Luela Myftari na përcjell disa prej tyre dhe zbulon bashkë me arkivistin Denald Prifti detaje nga kjo ekspozitë.

Lulet e ftohta të shkurtit, dokumentet që rrëfejnë zhvillimet që sollën pluralizmin në Shqipëri

Publikuar më: 8/12/2021, ora 16:38

Arkivi i Shtetit sjell dokumente që pasqyrojnë ngjarjet kryesore politike dhe sociale të vitit 1990 që kulmuan me lëvizjen e 8 dhjetorit. Në një ekspozitë në sheshin kryesor të kryeqytetit publikohen për herë të parë disa dokumente të deklasifikuara kohët e fundit. Gazetarja Luela Myftari na përcjell disa prej tyre dhe zbulon bashkë me arkivistin Denald Prifti detaje nga kjo ekspozitë.