“Mafia shqiptare nuk është mafia” – A2

“Mafia shqiptare nuk është mafia”

Të pamëshirshëm, të dhunshëm dhe të ashpër por grupet mafioze shqiptare, janë shumë më pak të sofistikuar se mafiozët e vërtetë.

Revista e njohur britanike “The Economist” në një artikull të saj të titulluar “Mafia shqiptare nuk është tamam një mafie” flet për grupet kriminale shqiptare, organizimin e mënyrën se si strukturat e tyre veprojnë. Në këtë artikull shkruhet se pavarësisht se ka një trend në rritje të kriminalitetit, malavitës dhe gangsterëve, mafia shqiptare nuk është një mafia e vërtetë.