Makinat elektrike, në Europë gjysma e tregut, në Shqipëri më pak se 3%

Publikuar më: 8/5/2022, ora 16:41

Makinat elektrike, në Europë gjysma e tregut, në Shqipëri më pak se 3%

Publikuar më: 8/5/2022, ora 16:41

Fatura e dyfishuar për të furnizuar makinën me karburant ka shtyrë shumë njerëz të konsiderojnë kalimin drejt elektrikeve. Në Bashkimin Europian thuajse gjysma e makinave të regjistruara këtë vit i përkasin kësaj kategorie. Në vendin tonë, janë më pak se 3% mjetet me bateri dhe arsyeja kryesore është çmimi i lartë për blerjen e një makine të tillë.

Makinat elektrike, në Europë gjysma e tregut, në Shqipëri më pak se 3%

Publikuar më: 8/5/2022, ora 16:41

Fatura e dyfishuar për të furnizuar makinën me karburant ka shtyrë shumë njerëz të konsiderojnë kalimin drejt elektrikeve. Në Bashkimin Europian thuajse gjysma e makinave të regjistruara këtë vit i përkasin kësaj kategorie. Në vendin tonë, janë më pak se 3% mjetet me bateri dhe arsyeja kryesore është çmimi i lartë për blerjen e një makine të tillë.