Marrëdhëniet Shqipëri–Kosovë, analistët skeptikë për bashkëpunimin politik: Duhet vullnet

Intesifikimi i marrëdhënieve ndërmjet Tiranës dhe Prishtinës duket i vështirë. Analistët Adri Nurellari dhe Bujar Dugolli mendojnë se marrëdhëniet e ftohta ndërmjet Ramës dhe Kurtit do të kenë ndikim të drejtpërdrejtë në marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve, ndërsa pasojat e kësaj marrëdhënie i vuajnë shqiptarët në dy krahët e kufirit.