Marrëveshja për detin, Greqia miraton në Parlament ligjin për zgjerimin në Detin Jon

Greqia ka miratuar tashmë nismën për t’u zgjeruar në veriperëndim të saj me 12 milje, çka po shihet si një nga çështjet më të rëndësishme të këtyre muajve. Problemi më i vogël në këtë temë, të paktën në Shqipëri, është transparenca dhe mënyra sesi do të paraqitet Shqipëria në Hagë. Për të folur mbi këtë temë ishte i ftuar në A2 Vladimir Beja, ish-komandant i Forcave Ushtarake Detare.