Marrëveshja politike, opozita në tryezë me socialistët për zgjedhjet

Këshilli Politik, një organ që bën bashkë mazhorancën dhe opozitën për të dakordësuar me konsensus çdo ndryshim të Reformës Zgjedhore, është parathënia e një marrëveshjeje politike që realizon një prej kushteve për hapjen e negociatave e po aq ofron mundësinë e zgjidhjes së krizës në vend.