Maturantët gjenden në udhëkryq, pa modele dhe shpesh pa orientim

Publikuar më: 6/7/2022, ora 15:49

Maturantët gjenden në udhëkryq, pa modele dhe shpesh pa orientim

Publikuar më: 6/7/2022, ora 15:49

Në udhëkryq, pa modele dhe shpesh pa orientim. Është ky trekëndëshi në të cilin gjenden shumë të rinj shqiptar. Mungesa e strukturave të mirëfillta këshilluese është njëra nga arsyet e zhytjes në agoni të rinjve. Papunësia e të rinjve është një tjetër arsye që po ushqen eksodin e shqiptarëve drejt Perëndimit. Të rinjtë e diplomuar rishtazi vuajnë që të gjejnë një vend pune në përputhje me njohuritë e tyre akademike dhe pritshmëritë financiare, duke i shtyrë të emigrojnë drejt për të realizuar ambiciet profesionale e personale.

Maturantët gjenden në udhëkryq, pa modele dhe shpesh pa orientim

Publikuar më: 6/7/2022, ora 15:49

Në udhëkryq, pa modele dhe shpesh pa orientim. Është ky trekëndëshi në të cilin gjenden shumë të rinj shqiptar. Mungesa e strukturave të mirëfillta këshilluese është njëra nga arsyet e zhytjes në agoni të rinjve. Papunësia e të rinjve është një tjetër arsye që po ushqen eksodin e shqiptarëve drejt Perëndimit. Të rinjtë e diplomuar rishtazi vuajnë që të gjejnë një vend pune në përputhje me njohuritë e tyre akademike dhe pritshmëritë financiare, duke i shtyrë të emigrojnë drejt për të realizuar ambiciet profesionale e personale.