Mazreku i braktisur, manastiri me histori 9-shekullore dergjet në harresë

Publikuar më: 1/7/2022, ora 20:43

Mazreku i braktisur, manastiri me histori 9-shekullore dergjet në harresë

Publikuar më: 1/7/2022, ora 20:43

Rreth viteve 1200 ishte një zonë e njohur me manastire dhe aktivitet njerëzor, por sot, historia, kultura dhe zakonet e fshatit Mazrek të Shkodrës janë lënë në harresë. Ato pak banorë që kanë mbetur përpiqen te ruajnë vetë atë që ka mbetur, ndërsa kërkojnë edhe ndihmën e institucioneve.

Mazreku i braktisur, manastiri me histori 9-shekullore dergjet në harresë

Publikuar më: 1/7/2022, ora 20:43

Rreth viteve 1200 ishte një zonë e njohur me manastire dhe aktivitet njerëzor, por sot, historia, kultura dhe zakonet e fshatit Mazrek të Shkodrës janë lënë në harresë. Ato pak banorë që kanë mbetur përpiqen te ruajnë vetë atë që ka mbetur, ndërsa kërkojnë edhe ndihmën e institucioneve.