Sondazh: Preferoni që emri i fëmijës tuaj të jetë:
  • Tradicional 40%
  • Modern 7%
  • I trashëguar 13%
  • Unik 40%

Mbërrin në Vlorë anija e parë që do të prodhojë energji

Nga A2 CNN
9 Shtator 2022, 10:12 | Aktualitet

Ka mbërritur anija pluskuese e prodhimit të energjisë në gjirin e Vlorës. Mësohet se ajo do të ankorohet në terminalin Vlora 1.

“TEC-et lundruese”, një zgjedhje e detyruar e qeverisë për shkak të krizës do të prodhojnë deri në 114 MW/H energji elektrike, thënë ndryshe sa rreth 15 për qind e nevojave që vendi ka. Kostoja mesatare për çdo megavat do të jetë rreth 150 euro.

Sipas qeverisë, prodhimi i energjisë nga anijet lundruese do t’i paraprijë vënies në funksion të TEC-it të Vlorës.

“Janë termocentrale lundruese, nisim fazën e parë të TEC-it të Vlorës, se do të na garantojë pavarësi energjetike që do të prodhohet nga ato anije, e kufizuar, por edhe e misheluar”, shprehej ministrja Balluku në fillim të prillit, kur u dha lajmi për herë të parë.

https://a2news.com/2022/04/05/dy-anije-ne-triport-per-prodhimin-e-energjise-balluku-siguri-energjetike-per-dy-vjet/

Megjithatë, ky model është kundërshtuar dhe për këtë është mbajtur edhe një protestë nga disa qytetarë në Vlorë, sipas tyre, sjell ndotje.

https://a2news.com/2022/04/15/energji-nga-tec-et-lundruese-eksperte-te-mjedisit-shkakton-ndotje-ne-ajer-dhe-demton-sezonin-turistik/

A2 CNN Livestream

A2 Business