Mbi 1 mijë viktima nga i nxehti në Spanjë e Portugali

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:35

Mbi 1 mijë viktima nga i nxehti në Spanjë e Portugali

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:35

Më shumë se 1 mijë vdekje i janë atribuuar të nxehtit në Portugali dhe Spanjë gjatë ditëve të fundit.  Përreth Mesdheut, nga Maroku në Perëndim, te Kreta në lindje, mijëra zjarrfikës dhe helikopterë që hedhin ujë janë mobilizuar për të vënë flakët nën kontroll. Që prej së martës, i gjithë rajoni është përvëluar, nën kthetrat e të nxehtit ekstrem. Temperatura deri në 41 gradë celsius u regjistruan të dielën në Francë, me rekorde të reja që pritet gjatë ditëve në vazhdim. Në Portugali termometri shënoi 47 gradë.

Mbi 1 mijë viktima nga i nxehti në Spanjë e Portugali

Publikuar më: 18/7/2022, ora 17:35

Më shumë se 1 mijë vdekje i janë atribuuar të nxehtit në Portugali dhe Spanjë gjatë ditëve të fundit.  Përreth Mesdheut, nga Maroku në Perëndim, te Kreta në lindje, mijëra zjarrfikës dhe helikopterë që hedhin ujë janë mobilizuar për të vënë flakët nën kontroll. Që prej së martës, i gjithë rajoni është përvëluar, nën kthetrat e të nxehtit ekstrem. Temperatura deri në 41 gradë celsius u regjistruan të dielën në Francë, me rekorde të reja që pritet gjatë ditëve në vazhdim. Në Portugali termometri shënoi 47 gradë.