Mbi 10 mijë të mitur shqiptarë kanë kërkuar strehim në Itali në 7 vite për t’i shpëtuar kurthit të varfërisë

Publikuar më: 17/8/2022, ora 20:18

Mbi 10 mijë të mitur shqiptarë kanë kërkuar strehim në Itali në 7 vite për t’i shpëtuar kurthit të varfërisë

Publikuar më: 17/8/2022, ora 20:18

Pjesa më e madhe e tyre janë 15, 16 apo 17 vjeç, kryesisht nxënës në gjimnaze. Duhet të jenë në “tokën e premtuar” para se siç atje cilësohen, të jenë “maxhorenë”. Janë më shumë se 10 mijë fëmijë shqiptarë që nën motivacionin, “nuk kemi familje dhe të afërm se ku mund të mbështetemi” kanë kërkuar një strehë, ushqim dhe përkujdesje në Itali në 7 vitet e fundit.

Mbi 10 mijë të mitur shqiptarë kanë kërkuar strehim në Itali në 7 vite për t’i shpëtuar kurthit të varfërisë

Publikuar më: 17/8/2022, ora 20:18

Pjesa më e madhe e tyre janë 15, 16 apo 17 vjeç, kryesisht nxënës në gjimnaze. Duhet të jenë në “tokën e premtuar” para se siç atje cilësohen, të jenë “maxhorenë”. Janë më shumë se 10 mijë fëmijë shqiptarë që nën motivacionin, “nuk kemi familje dhe të afërm se ku mund të mbështetemi” kanë kërkuar një strehë, ushqim dhe përkujdesje në Itali në 7 vitet e fundit.