Mbi 270 mijë viktima në botë, vijon trendi pozitiv në Evropë, zbuten më tej kufizimet

Mbi 3.8 milionë të infektuar dhe gati 270 mijë vdekje është bilanci i pandemisë në të gjithë botën. Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të kryesojnë listën e vendeve më të prekura, e sipas të dhënave të Universitetit John Hopkins, numërojnë më shumë se 1.2 milionë raste me koronavirus dhe rreth 75 mijë e 600 vdekje. Pavarësisht shifrave dhe paralajmërimeve se fundi i pandemisë është ende larg, presidenti amerikan kërkon të rihapë sa më shpejtë ekonominë, ndërsa numri i vendeve të humbura të punës si pasojë e krizës i tejkalon 33 milionë.