Mbi 40 shtete zotohen të eliminojnë qymyrin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 14:20

Mbi 40 shtete zotohen të eliminojnë qymyrin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 14:20

Më shumë se 40 vende u angazhuan të eliminojnë gradualisht përdorimin e qymyrit, burimi më ndotës i energjisë, në një përpjekje për t’i dhënë shtysë shpresave të samitit të klimës në Glasgou, për frenimin e ngrohjes globale në 1,5 gradë celsius. Përdorues të rëndësishëm të qymyrit, përfshirë Poloninë, Vietnamin dhe Kilin janë mes firmëtarëve.

Mbi 40 shtete zotohen të eliminojnë qymyrin

Publikuar më: 4/11/2021, ora 14:20

Më shumë se 40 vende u angazhuan të eliminojnë gradualisht përdorimin e qymyrit, burimi më ndotës i energjisë, në një përpjekje për t’i dhënë shtysë shpresave të samitit të klimës në Glasgou, për frenimin e ngrohjes globale në 1,5 gradë celsius. Përdorues të rëndësishëm të qymyrit, përfshirë Poloninë, Vietnamin dhe Kilin janë mes firmëtarëve.