Mbi 500 mijë viktima nga Covid-19, SHBA vendi më i prekur, autoritetet e Texas në alarm

Viktimat e koronavirusit në botë i tejkaluan gjysmë milioni. Sipas të dhënave të universitetit “John Hopkins” vendi më i prekur mbeten Shtetet e Bashkuara me gati 125 mijë e 800 vdekje, pasuar nga Brazili që numëron mbi 57 mijë e 600 jetë të humbura, Britania e Madhe, Italia dhe Spanja. Në fakt, më shumë se gjysma e vdekjeve të regjistruara kanë ndodhur në këto 5 vende. Në nivel global, infektimet me Covid-19 që prej shpërthimit të pandemisë janë mbi 10 milionë.