Mbytja e emigrantëve në La Mansh, luftë fjalësh mes Parisit dhe Londrës, anulohen bisedimet

Publikuar më: 26/11/2021, ora 14:08

Mbytja e emigrantëve në La Mansh, luftë fjalësh mes Parisit dhe Londrës, anulohen bisedimet

Publikuar më: 26/11/2021, ora 14:08

Britania e Madhe dhe Franca janë përfshirë në një luftë fjalësh, lidhur me kalimet e rrezikshme në kanalin e La Manshit, pasi të paktën 27 persona u mbytën të mërkurën. Ministri i Brendshëm francez, Gerald Darmanin, anuloi bisedimet e planifikuara me homologen britanike Priti Patel, pasi kryeministri Boris Johnson i kërkoi Francës të marrë mbrapsht emigrantët që kaluan kanalin.

Mbytja e emigrantëve në La Mansh, luftë fjalësh mes Parisit dhe Londrës, anulohen bisedimet

Publikuar më: 26/11/2021, ora 14:08

Britania e Madhe dhe Franca janë përfshirë në një luftë fjalësh, lidhur me kalimet e rrezikshme në kanalin e La Manshit, pasi të paktën 27 persona u mbytën të mërkurën. Ministri i Brendshëm francez, Gerald Darmanin, anuloi bisedimet e planifikuara me homologen britanike Priti Patel, pasi kryeministri Boris Johnson i kërkoi Francës të marrë mbrapsht emigrantët që kaluan kanalin.