Më 9-10 tetor firmoset marrëveshja trepalëshe, Ukshini: Nuk ka Shengen pa Kosovën

“Çdokush që hyn në Shqipëri të jetë njëkohësisht i regjistruar në të dhënat e Kosovës dhe çdokush që hyn në Kosovë të jetë i regjistruar në të dhënat e Shqipërisë. Të njëjtën marrëveshje ne do tí propozojmë Maqedonisë së Veriut, Malit të Zi, të njëjtën marrëveshje, uroj dhe shpresoj më herët se vonë, ta kemi edhe me Serbinë”, shprehet Kryeministri Rama një vit më parë.

Ideja për të krijuar Shengenin ballkanik, nuk lindi më 31 dhjetor të 2018, kur Rama njoftoi se do të njehsohej fillimisht kufiri me Kosovën më pas me vendet e tjera. E as nuk lindi në Nju Jork, ku Vuçiç njoftoi pas takimit me kryeministrin shqiptar se do të mblidhen më 9-10 tetor në Novi Sad për të firmosur marrëveshjen edhe me Maqedoninë e Veriut, pa praninë e Kosovës.