Me maska edhe jashtë, Franca shton kufizimet për të frenuar pandeminë

Franca ndjek shembullin e Spanjës dhe nga kjo e hënë e bën të detyueshme mbajtjen e maskës edhe në ambiente të hapura. Urdhri është i vlefshëm për personat mbi 11 vjec dhe për zonat e populluara të Parisit, të tilla si anët e lumit Senë apo tregjet e hapura.

Sipas një liste që i është dërguar policisë, qytetarët janë të detyruar të mbajnë maskën në më shumë se 100 rrugë. Megjithatë atraksionet turistike; të tilla si Kulla Eiffel, Harku i Triumfit apo Champs Elysee, përjashtohen nga masa e re.