“Me Bashën nuk është vetëm SHBA, ka shumicën e heshtur”

Sipas analistit Ergys Mërtiri, Basha ka ende në dorë pjesën më të madhe të elektoratit demokrat, që nuk shohin në rikthimin e Berishës një të ardhme qeverisëse, edhe për presionin e kundërt ndërkombëtar. “Nuk shoh që zoti Berisha të ketë ndonjë gur të fortë në dorë, përveç faktit që mund të bëj zhurmë dhe t’i vej flakën gjerave”, thotë ai.