Mërtiri: Problem nuk është Berisha e Basha, por mungesa e dëshirës për rinovim të partisë

Sociologu Ergys Mërtiri, problemin në PD e shikon te mos pranimi i ndryshimit dhe rinovimit. Në studion e “Absolut 4” ai tha se situata në PD është një përplasje mes atyre që duan të mbajnë historinë dhe atyre që duan të shohin nga e ardhmja. Sipas tij në PD ka shumë njerëz që nuk pranojnë ndryshimin dhe transformimin.