Mesazhet e Presidentit, vetëm fjalë apo dhe aksion?

“Zoti Meta dha deklaratë sot, por jo Presidenti i Republikës. Zoti Meta përdori një rast për të devijuar praktikën presidenciale. Nuk ishte një sjellje presidenciale dhe kjo nuk i bën mirë as institucionit të Presidentit në vazhdimësi”.

Kështu u shpreh në A2 analisti Afrim Krasniqi, i cili shtoi më tej se nga ana tjetër edhe nisma e fundit e mazhorancës për krijimin e institucionit të betimit kudo, me përjashtim të zyrës së presidentit, është kapërcim i çdo norme kushtetuese. “Në vend që të marrë zgjidhje ligjore, palët kanë kalkuluar mundësinë për zgjedhje të reja dhe janë duke kalkuluar mundësinë për të mbledhur vota. Meta duket se është në dilemën e madhe për të qenë president apo lider i një partie”, u shpreh ai.