Meta i pashqetësuar nga shkarkimi, Presidenti: I gatshëm të bashkëpunoj me shumicën dhe opozitën e re

Presidenti Ilir Meta nuk e njeh vendimin e kuvendit për ta shkarkuar. Në daljen e parë publike ai nënvizoi se do të vijojë ushtrojë funksionin e kreut të shtetit deri në përfundimin e mandatit kushtetues duke akuzuar parlamentarët që votuan kundër tij si të blerë.