Meta njeh zgjedhjet dhe dekreton datën, Parlamenti mblidhet më 10 shtator

Presidenti i Republikës dekretoi mbledhjen e Kuvendit më 10 shtator, duke njohur kështu zgjedhjet e 25 prillit. Dilema e fundit në marrëdhëniet e tij me socialistët që e shkarkuan nga detyra, ka të bëjë me dekretimin e Qeverisë, por Gjykata Kushtetuese nuk duket se i ka lënë Presidentit shumë shteg për manovra politike.