Meta: Të ngrihet komision hetimor për largimin e 60 mijë fëmijëve nga Shqipëria

Presidenti Ilir Meta kërkon nga Kuvendi i ri ngritjen e një komisioni hetimor parlamentar për çështjen e largimit masiv të fëmijëve nga Shqipëria. Duke iu referuar të dhënave të EUROSTAT, sipas të cilave, mbi 60 000 fëmijë janë larguar nga Shqipëria dhe kanë kërkuar azil për herë të parë në një vend të BE-së gjatë 10 viteve të fundit, kreu i shtetit shpreh shqetësimin për destinacionin final të tyre.

  • LAJMI I FUNDIT | Lëkundje tërmeti ndihen në Tiranë
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti raportohet të jetë i magnitudës 3,9
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti, 24 kilometra në verilindje të Tiranës, me thellësi 10 km
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti ndodhi saktësisht 2 vite pas atij të 21 shtatorit 2019