Michel Platini feston 67-vjetorin, “Le Roi” shënoi 41 gola në 72 ndeshje për Francë

Publikuar më: 21/6/2022, ora 07:31

Michel Platini feston 67-vjetorin, “Le Roi” shënoi 41 gola në 72 ndeshje për Francë

Publikuar më: 21/6/2022, ora 07:31

Michel François Platini është një ish-futbollist francez, menaxher dhe administrator futbolli. Në moshën 21-vjeçare, Michel bëri debutimin e tij ndërkombëtar me Kombëtaren e Francës. I quajtur ndryshe edhe si “Le Roi” apo Mbreti, Michel Platini, me elegancën e tij brenda dhe jashtë fushës së futbollit, u shpall si lojtari më e mirë i botës në fillimin e viteve 1980, duke bërë të mundur kapërcimin e hendekut midis dy epokave të lavdishme: atë të Pelesë dhe Diego Maradonës.

Michel Platini feston 67-vjetorin, “Le Roi” shënoi 41 gola në 72 ndeshje për Francë

Publikuar më: 21/6/2022, ora 07:31

Michel François Platini është një ish-futbollist francez, menaxher dhe administrator futbolli. Në moshën 21-vjeçare, Michel bëri debutimin e tij ndërkombëtar me Kombëtaren e Francës. I quajtur ndryshe edhe si “Le Roi” apo Mbreti, Michel Platini, me elegancën e tij brenda dhe jashtë fushës së futbollit, u shpall si lojtari më e mirë i botës në fillimin e viteve 1980, duke bërë të mundur kapërcimin e hendekut midis dy epokave të lavdishme: atë të Pelesë dhe Diego Maradonës.