Ministrja e Financave: Nuk shantazhohet qeveria me futboll, kemi marrë 2 masa lehtësuese për sponsorizimet

Ministrja e Financave, Anila Denaj, tha se kërkesat e klubeve të futbollit ndaj qeverisë janë të papranueshme në çdo kohë, aq më tepër në një kohë pandemie.

“Futbolli nuk mund të jetë një element pengu dhe shantazhi për qeverinë. Kërkohet që shuma e sponsorizimit në sport të llogaritet në masën 20% mbi tatim fitimin. Pra kërkohet që çdo vit 7 miliardë lekë të shkojnë për sponsorizimin e sportit”, u shpreh ministrja.