Miratohet dekreti i Metës për ligjin e kadastrës, por ka sërish përplasje – A2

Miratohet dekreti i Metës për ligjin e kadastrës, por ka sërish përplasje

Komisioni i Ligjeve ka miratuar dekretin e Presidentit Meta për kthim për rishqyrtim të ligjit për kadastrën. Gjatë arsyetimit të vendimit para komisionit, këshilltari i Presidentit për çështjet ligjore, Bledar Dervishaj, tha se ligji krijon tension kushtetues, pasi Kadastra i kalon në varësi Kryeministrit dhe kjo bie në kundërshtim me kodin civil, pasi regjistri i pronave administrohet nga Ministria e Drejtësisë.