Mobilizimi i rezervistëve në luftë, rusët në protestë, mbi 1300 persona të arrestuar

Publikuar më: 22/9/2022, ora 12:56

Mobilizimi i rezervistëve në luftë, rusët në protestë, mbi 1300 persona të arrestuar

Publikuar më: 22/9/2022, ora 12:56

Qindra protestues u arrestuan nga policia ruse gjatë manifestimeve kundër vendimit të Kremlinit për të mobilizuar 300 mijë forca rezerviste në luftën në Ukrainë. Grupet e të drejtave të njeriut vlerësojnë se më shume se 1300 vetë janë vënë në pranga, shumica e të cilëve në Shën Pjetërburg dhe Moskë. Dhjetëra u ndaluan në Irkutsk, qytete të tjera siberiane dhe Yekaterinburg.

Mobilizimi i rezervistëve në luftë, rusët në protestë, mbi 1300 persona të arrestuar

Publikuar më: 22/9/2022, ora 12:56

Qindra protestues u arrestuan nga policia ruse gjatë manifestimeve kundër vendimit të Kremlinit për të mobilizuar 300 mijë forca rezerviste në luftën në Ukrainë. Grupet e të drejtave të njeriut vlerësojnë se më shume se 1300 vetë janë vënë në pranga, shumica e të cilëve në Shën Pjetërburg dhe Moskë. Dhjetëra u ndaluan në Irkutsk, qytete të tjera siberiane dhe Yekaterinburg.