Modeli norvegjez për Ballkanin, mediat: Parisi dhe Berlini po përgatisin ofertën

“Koncepti i zgjerimit ka vdekur prej kohësh. Është tashmë momenti i gjetjes së një alternative të re”. Kështu shkruan Deutsche Welle në një analizë që ndalet tek ideja gjithnjë e më e lakuar e një modeli norvegjez për Ballkanin Perëndimor.