Moshapja e negociatave, Merkel: E mirëkuptoj zhgënjimin, duhet t’i besojmë njëri-tjetrit

Kancelarja gjermane Angela Merkel, tha nga Tirana se e kupton reagimin e Shqipërisë për vendimin e moshapjes së negociatave. Nga Tirana, ku mori pjesë në takimin me udhëheqësit e vendeve të Ballkanit Perëndimor, Merkel tha: “Kam mirëkuptim për zhgënjimin tuaj. Deputetët gjermanë i lexojnë raportet për plotësimin e kushteve dhe më duhet të them që në momentin që konstatohet që kushtet janë të përmbushura duhet të mbahet fjala, përndryshe do të kemi zhgënjim. Ne duhet t’i besojmë njëri-tjetrin”.

Merkel shtoi se Shqipëria, edhe Maqedonia e Veriut i kanë përmbushur kushtet për të nisur negociatat. “Për fat të keq nuk u realizua dot për shkak të vetos bullgare, por kemi premtuar se do të jemi pranë këtij procesi. Shpresoj që deri më 6 tetor të kemi arritur progres”, tha Merkel.

  • LAJMI I FUNDIT | Lëkundje tërmeti ndihen në Tiranë
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti raportohet të jetë i magnitudës 3,9
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti, 24 kilometra në verilindje të Tiranës, me thellësi 10 km
  • LAJMI I FUNDIT | Tërmeti ndodhi saktësisht 2 vite pas atij të 21 shtatorit 2019